Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spun procurorii despre decizia instanței privind cazul lui Igor Dodon

© Sputnik / Rodion ProcaIarmaliuc
Iarmaliuc - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Abonare
Ce spun procurorii despre decizia instanței privind cazul lui Igor Dodon.
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Procurorii vor depune recurs după ce instanța a decis ca Igor Dodon să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Declarația a fost făcută de procurorii Petru Iarmaliuc și Eugenia Zubco.
„Faptele date le vom contesta în instanța de apel (…). Acum o să ajungem la serviciu și o să încercăm să vedem pe ce s-a bazat instanța”, a declarat procurora anticorupție Eugenia Zubco.
Referitor la învinuirea privind trădarea de Patria, aceștia au precizat că fostul președinte, prin acțiunile sale, a atentat la anumite aspecte vitale ale Republicii Moldova.
Procurorii au anunțat că dacă vina îi va fi demonstrată, Dodon riscă până la 20 de ani de pușcărie.
Referitor la filmarea în care Vlad Plahotniuc îi transmite un pachet negru cu calendar, ofițerii susțin că există marturii precum că în interior erau bani. Totodată, referindu-se la acuzațiile precum că ar fi dosar politic, responsabilii au punctat că nu le pot comenta, însă socialistul poate depune plângeri corespunzătoare.
„Este poziția dumnealui. Urmează să o susțină prin probe, plângeri”, au declarat procurorii.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Politică
Prima reacție a lui Dodon după ce a primit 30 de zile de arest la domiciliu
Fluxul de știri
0