Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima reacție a lui Dodon după ce a primit 30 de zile de arest la domiciliu

© SputnikIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Abonare
Prima reacție al lui Igor Dodon după ce a primit 30 de zile de arest la domiciliu.
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Fostul președinte al Republicii Moldova a făcut primele declarații după ce a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Dodon a spus că atât el cât și membrii familiei lui au fost intimidați, iar dosarul în care este vizat este unul politic.
"Prima declarație. Consider acest dosar este politic la comanda doamnei Maia Sandu. Pe acest caz se ocupă 53 de procurori și ofițeri. Se ocupă 53 de procurori, dar este un grup de procurori care conduce acest caz. Este un dosar politic cu scopul de a neutraliza opoziția. A doua declarație. Este straniu și josnic să mă învinuiască pe mine de trădare de patrie acei care la această etapă au umplut toate instituțiile de stat cu consilieri străini care controlează toate instituțiile inclusiv instituția prezidențială care sunt câțiva zeci de consilieri străini care sunt plătiți din afara țării. Cheamă NATO încoace și vrea să ia armament de la americani și de la Marea Britanie. Declar că nu am nimic pe mine sau persoane puse în afară de ceea ce am declarat oficial în declarația mea de venit. Dar aceste dosare de îmbogățire ilicită sunt deschise pentru a persecuta pe toți cei care nu sunt de acord cu regimul instaurat de Maia Sandu", a spus Dodon.
Igor Dodon afirmă că reținerea sa nu urmărește decât scopul de a distrage atenția oamenilor de la probleme, de a intimida opoziția și de a-l face pe el să cedeze.
"Și a treia declarație, cu ce scop s-a făcut aceast lucru? Primul scop de a sustrage atenția voastră a cetățenilor de la problemele care sunt în țară. Al doilea scop este lichidarea forței de opoziție pentru că este atras în dosar și partidul de opoziție al socialiștilor. Și al treilea scop, foarte tare spera că o să mă preseze și eu psihologic o să cedez. Eu voi rezista la toate presiunile și voi lupta pentru ca noi să învingem", a declarat Dodon.
Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Politică
Instanța a decis: 30 de zile de arest la domiciliu pentru Igor Dodon
Fluxul de știri
0