Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Simpatizanții și membrii PSRM protestează și miercuri contra reținerii lui Dodon

© Sputnik / Дмитрий ТереховProtestul PSRM contra reținerii lui Igor Dodon
Protestul PSRM contra reținerii lui Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
PSRM a organizat miercuri un protest la sediul Direcției Poliție a municipiului Chișinău.
CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Miercuri membrii și simpatizanții PSRM au venit să protesteze contra reținerii fostului președinte al Moldovei, Igor Dodon.
Protestul PSRM se desfășoară în fața sediului Direcției Poliție a municipiului Chișinău.
Participanții la eveniment iau cuvântul pe rând în fața celor adunați la protest, vorbesc despre rezultatele guvernării PSRM, despre contribuția personală a lui Dodon la îmbunătățirea situației în țară. În opinia manifestanților, guvernarea PSRM a fost una mult mai eficientă, spre deosebire de actuala guvernare PAS.
Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale, critică PAS pentru situația economică din țară.
Reținerea lui Igor Dodon a fost comentată de oficiali de la Moscova. Viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, a spus că acest caz este o chestiune internă a Republicii Moldova, însă Moscova se pronunță împotriva reglării conturilor actualelor autorități de la Chișinău cu foștii lor rivali.
„În același timp, nu ne-am dori ca actualele autorități să înceapă să regleze conturile cu foștii lor rivali politici în situația actuală, profitând de acest moment. Iată de ce vom monitoriza îndeaproape dacă toate drepturile lui Dodon în cadrul procedurilor judiciare sunt pe deplin respectate - în conformitate cu standardele internaționale”, a declarat Rudenko în fața presei.
Igor Dodon a fost reținut după ce la domiciliul său au fost efectuate percheziții de mascații de la SIS și procurorii anticorupție. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”.
Mai exact, este vorba de dosarul pornit după ce în spațiul public au apărut imagini video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat în care a fost surprins momentul în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani.
Экс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Politică
Reacția lui Igor Dodon după ce a fost reținut: Un dosar politic cusut cu ață galbenă
Fluxul de știri
0