Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus: Renunțarea la petrolul rusesc ar fi acțiune sinucigașă pentru UE

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaГазоперерабатывающий завод
Газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a numit refuzul UE de a folosi petrolul rusesc drept o acțiune sinucigașă
Renunțarea UE la petrolul rusesc sub presiunea SUA, ca parte a pregătirii celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, va fi sinucigaș pentru țările UE, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.
„Atunci va fi o adevărată sinucidere a UE. Acest lucru trebuie înțeles. Acestea sunt tendințe sinucigașe. Oamenii care nu au capacitate de gândire își pot permite asta, dar în UE sunt prezenți experți și există și expertiză. Și ei înțeleg perfect că aceasta este sinucidere colectivă”, a spus Zaharova la postul de radio Sputnik.
Anterior, Financial Times a raportat că premierul ungar Viktor Orban l-a anunțat în scris pe președintele Consiliului European, Charles Michel, că țara sa nu poate sprijini sancțiuni până când nu i se vor furniza mai multe detalii despre finanțarea pentru a ajuta Budapesta în cazul abandonării petrolului rusesc. El a spus că este „puțin probabil” să se ajungă la un acord în UE privind un embargo asupra petrolului rusesc în zilele următoare.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Politică
Moldovagaz cere ANRE revizuirea tarifelor la gaz pentru consumatorii finali
Fluxul de știri
0