Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovagaz cere ANRE revizuirea tarifelor la gaz pentru consumatorii finali

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
Compania „Moldovagaz” cere revizuirea tarifelor la gazele naturale începând de la 1 iunie.
CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Tarifele la gazele naturale pentru consumatorii finali ar putea crește din nou. O solicitare în acest sens a fost depusă de „Moldovagaz” la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Astfel, din 1 iunie, tariful la gaz ar putea costa 24 de lei pentru un metru cub.
„SA „Moldovagaz” a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022. Astfel conform proiectul calculelor prezentate, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie majorat de la 14 060 de lei până la 22 229 pentru o mie de metri cubi sau cu 58,1% mai mult”, este precizat într-un comunicat al Moldovagaz.
Pe canalul său de Telegram, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban a anunțat că revizuirea tarifelor se cere din cauza creșterii prețului de achiziție al gazelor naturale și a creșterii cuantumului abaterilor de tarif.
Potrivit Moldovagaz, această decizie este în strictă conformitate cu legislația și va permite să fie acoperit integral prețul de achiziție și astfel se va asigura executarea condițiilor contractuale de plată față de furnizorul de gaze naturale.
Potrivit calculelor SA „Moldovagaz”, tarifele noi urmează să intre în vigoare începând cu data de 1 iunie 2022. Tariful pentru gazele naturale la prețuri reglementate se aprobă de ANRE într-o ședință deschisă.
Gaz, infrastructură  - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Economie
Importatorii greci procură gazul rusesc în ruble
Fluxul de știri
0