Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNN: Numărul morților în împușcăturile din liceul din Texas a ajuns la 21

© AP Photo / Dario Lopez-MillsNumărul morților în împușcăturile din liceul din Uvalde, Texas a ajuns la 21
Numărul morților în împușcăturile din liceul din Uvalde, Texas a ajuns la 21 - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
CNN anunță că numărul morților în urma împușcăturilor din școala din Texas a ajuns la 18 copii și trei adulți.
CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. În urma împușcăturilor la o școală primară din statul american Texas au fost uciși 18 copii și trei adulți, relatează CNN, citând un senator local.
Anterior, guvernatorul Greg Abbott a spus că 14 elevi și profesorul lor au fost uciși în urma unui atac în orașul Uvalde. Ucigașul a fost identificat, el fiind Salvador Romas, un local în vârstă de 18 ani. Atacatorul a fost eliminat de poliție.
Senatorul a citat informații de la rangerii din Texas. Potrivit relatărilor presei, înainte de a efectua atacul asupra școlii, Romas și-a ucis bunica.
Cu referire la acesta caz șocant, președintele american Joe Biden a cerut să se treacă în ofensivă împotriva lobby-ul armelor.
„Când am devenit președinte, am sperat că nu va trebui să fac asta. Dar din nou, un alt masacru este acum în Uvalde... Și ca popor, trebuie să ne întrebăm când, în numele lui Dumnezeu, ne vom opune lobby-ului armelor”, a spus şeful statului american.
Uvalde este situat în partea de sud a Texasului, peste 15 mii de oameni trăiesc în această localitate.
Este a doua crimă în masă din Statele Unite în zece zile. Sâmbătă, 14 mai, un tânăr de 18 ani a ucis zece clienți la un magazin alimentar din Buffalo, New York. Poliția consideră că făptuitorul, care s-a predat autorităților, a fost ghidat de motivele urii rasiale.
Tragerea nu este neobișnuită în școlile americane. Cu toate acestea, tragedia de la Uvalde a devenit cea mai sângeroasă din ultimii 10 ani - din 14 decembrie 2012. Apoi, 20 de elevi și șase lucrători ai școlii pentru adulți din satul Sandy Hook, Connecticut, au fost uciși.
Wang Wenbin - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Internațional
China dă o replică SUA cu privire la Taiwan
Fluxul de știri
0