Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasador rus: Londra împinge Kievul „pe calea războiului”

© Photo : Ministry of Foreign Affairs of the Russian FederationПосол России в Великобритании Андрей Келин
Посол России в Великобритании Андрей Келин - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasadorul Rusiei în Regatul Unit a spus că Marea Britanie încearcă să izoleze diplomații pentru a-i împiedica să transmită poziția Moscovei.
BUCUREŞTI, 25 mai – Sputnik, Doina Crainic. Londra continuă să împingă Kievul „pe calea războiului”, oferind sprijin militar și livrând arme Ucrainei, a declarat marți ambasadorul Rusiei în Regatul Unit, Andrei Kelin.
„Londra a condus Kievul pe calea războiului cu toată puterea ei, acest lucru este important și nu i-a permis să dea înapoi şi să exprime noi inițiative. Există rapoarte constante potrivit cărora noi arme urmează să fie livrate”, a spus ambasadorul într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya 24.
Kelin a adăugat că prim-ministrul britanic Boris Johnson vorbește cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski „din două în două zile” și se pare că „nu-l lasă să refuze această cale”.
În acelaşi timp, Londra încearcă să îi „izoleze” pe diplomații ruși pentru a-i împiedica să comunice poziția Moscovei, inclusiv în legătură cu conflictul militar din Ucraina, a adăugat Kelin, citat de RT.
„În ceea ce privește ambasada, până de curând nu a existat nimeni care să ne explice poziția cu privire la ceea ce se întâmplă acum, deoarece Londra oficială încearcă să izoleze activitatea noastră diplomatică de restul lumii, făcând contactele dificile. Relațiile la nivel parlamentar au încetat și ele. Este greu, pot să vă spun, dar lucrăm pe această direcție”, a spus ambasadorul Rusiei în Regatul Unit.
Ambasadorul a mai spus că peisajul media din Marea Britanie a fost „complet curățat” de orice opinii diferite, iar acum este imposibil să găsești „vreun articol alternativ” în urma impunerii de sancțiuni asupra unor instituții media precum RT și Sputnik.
Экс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Rusia
Externele de la Moscova urmăresc cu atenție cazul Dodon
Fluxul de știri
0