Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia încetinește ritmul operațiunii speciale de dragul evacuării populației – Șoigu

© Sputnik / Ministry of defence of the Russian Federation / Trecere la banca de fotografiiМинистр обороны РФ Сергей Шойгу
Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul Apărării al Federației ruse, Serghei Şoigu: Rusia încetineşte ritmul operaţiunii speciale de dragul evacuării populaţiei.
CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Rusia încetinește în mod deliberat ritmul operațiunii speciale din Ucraina pentru a permite evacuarea populației și a evita victimele civile, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.
„Pentru ca locuitorii să părăsească așezările înconjurate, se anunță regimuri de tăcere și se creează coridoare umanitare”, a spus el la ședință Consiliului Miniștrilor Apărării a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).
Trupele ruse, spre deosebire de Forțele Armate ale Ucrainei, nu lovesc în infrastructura civilă unde se pot afla civili. Pozițiile de tragere și obiectivele militare ale inamicului sunt lovite cu ajutorul armelor de înalta precizie, a subliniat generalul rus.
El a mai atras atenția asupra faptului că țările occidentale, temându-se de înfrângerea trupelor ucrainene, au organizat de urgență aprovizionarea țării cu arme letale.
Potrivit lui Șoigu, acolo sunt trimiși consilieri militari și angajați ai companiilor militare private, iar numărul mercenarilor străini din Ucraina a depășit deja numărul de șase mii de oameni.
Cu toate acestea, în ciuda presiunii sancțiunilor și a asistenței occidentale pe scară largă pentru regimul de la Kiev, Rusia va continua să desfășoare operațiunea până la atingerea tuturor sarcinilor, a conchis Șoigu.
Săptămâna trecută, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, i-a cerut secretarului general al ONU, António Guterres, să îndemne Kievul să nu împiedice evacuarea civililor.
Moscova este interesată ca toți civilii să părăsească zonele de război din Ucraina și, prin urmare, va continua să deschidă coridoare umanitare, a adăugat ministrul rus de Externe.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. După cum a subliniat Vladimir Putin, scopul operațiunii este „de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit Ministerului Apărării, trupele ruse lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Până la sfârșitul lunii martie, aceștia au reușit să „reducă semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei”. Scopul principal al operațiunii din departament a fost numit eliberarea Donbas-ului.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Rusia
Occidentul nu și-a îndeplinit promisiunile în privința NATO, a declarat Mezențev
Fluxul de știri
0