Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Occidentul nu și-a îndeplinit promisiunile în privința NATO, a declarat Mezențev

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Secretarul de stat al Statutului Unional, Dmitri Mezentsev a declarat că Occidentul nu și-a îndeplinit angajamentele privind neextinderea NATO.
CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Occidentul, după ce a promis că NATO nu se va extinde spre est, „și-a încălcat în mod trădător” promisiunea, a declarat secretarul de stat al Statului Unional Rusia - Belarus, Dmitri Mezențev.
„Desigur, suntem îngrijorați că conflictul cu frații noștri se află astăzi în această fază, dar înțelegem foarte bine că Occidentul ne-a impus un model care a fost urmărit constant de 30 de ani. Occidentul, după ce a promis că nu va extinde NATO spre est, a încălcat în mod trădător acordurile”, a spus el în cadrul forumului internațional „Noile semnificații ale noii realități”, care se desfășoară la centrul de presă al agenției de presă Rossiya Segodnya.
"Astăzi suntem pregătiți să fim mai uniți. Regretăm că propunerea liderului național al Rusiei, care a fost făcută în decembrie anul trecut privind formarea unui model actualizat de securitate indivizibilă europeană și mondială, a fost respinsă”, a adăugat Mezențev.
Potrivit acestuia, aceasta este logica ultimilor 30 de ani, un răspuns la slăbiciunea și naivitatea politică de care a dat dovadă conducerea Uniunii Sovietice, „când promisiunile Occidentului de a face Uniunea Sovietică egală în dialog, de a confirma modelul nostru național, să ne mulțumească cu bunuri de lux a devenit un preț foarte scump - pierderea teritoriilor”.
Forumul internațional „Noile semnificații ale noii realități” se desfășoară la Moscova, pe 24 mai, cu participarea reprezentanților Dumei de Stat și ai Consiliului Federației, bloggerilor și liderilor de opinie, precum și a conducătorilor și a jurnaliștilor presei centrale din Federația Rusă.
Organizatorul forumului este grupul media Rossiya Segodnya, iar centrul de presă multimedia al grupului media servește drept platformă pentru forum.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Moldova și Rusia
MAE rus: Moscova ridică întrebări cu privire la intenția NATO de a furniza arme Moldovei
Fluxul de știri
0