Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bogdan Țîrdea: Socialiștii anunță proteste după perchezițiile la domiciliul lui Igor Dodon

© Sputnik / Mihai CarausБогдан Цырдя
Богдан Цырдя - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Abonare
Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a anunțat că socialiștii vor organiza proteste în fața parlamentului.
CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Partidul Socialiștilor vor organiza proteste de masă în fața Parlamentului, a scris deputatul Bogdan Țîrdea pe pagina sa de Telegram. El a precizat că protestele vor începe astăzi, la ora 13:00.
Amintim că astăzi, la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, care a deținut și funcția de președinte PSRM, au fost efectuate percheziții de mascații de la SIS și procurorii anticorupție.
Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, potrivit căreia perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”.
Mai exact, este vorba de dosarul pornit după ce în spațiul public au apărut imagini video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat în care a fost surprins momentul în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani.
Mariana Cherpec a precizat că procurorii anticorupție îl bănuiesc pe Igor Dodon de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.
Presa a scris că oamenii legii l-ar fi reținut pe fostul lider socialist, informație care însă nu a fost confirmată de Procuratura Generală.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Politică
Procuratura Generală nu confirmă reținerea lui Igor Dodon - detalii
Fluxul de știri
0