Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pentagonul confirmă: un atac asupra Taiwanului ar însemna război între China și SUA

© AP Photo / Michael ProbstLloyd Austin
Lloyd Austin - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Abonare
Pentagonul confirmă spusele lui Joe Biden: în cazul unei intervenții militare armate chineze în Taiwan, SUA va trebui să pornească la război contra Chinei.
BUCUREȘTI, 24 mai - Sputnik. Declarațiile președintelui Joe Biden, aflat într-un turneu în Asia, cu privire la angajamentul SUA de a apăra militar Taiwanul, au provocat reacții ferme din partea Beijingului, care nu recunoaște independența insulei și o consideră o provincie rebelă.
La o zi după, Pentagonul confirmă spusele lui Biden, altfel foarte cunoscut pentru gafele, confuziile și scăpările sale în timpul declarațiilor publice. Lloyd Austin, secretarul american al Apărării a afirmat într-o intervenție în presă că Biden are dreptate și SUA sunt chiar obligate să intervină militar în cazul în care Taiw"Aşa cum a spus preşedintele, politica noastră privind o singură Chină nu s-a schimbat", a spus şeful Pentagonului.
"El a reiterat această politică şi angajamentul nostru pentru pace şi stabilitate în strâmtoarea Taiwan".
"De asemenea, a subliniat angajamentul nostru în temeiul legii privind relaţiile cu Taiwanul de a da Taiwanului mijloacele pentru a se apăra singur. Aşa că repet, politica noastră nu s-a schimbat", a declarat Austin, preluat de știripesurse.ro.
O lege obligă SUA să ajute insula să se apere în cazul unui conflict, dar SUA au aplicat de zeci de ani politica aşa-numitei "ambiguităţi strategice", abţinându-se să precizeze clar ce circumstanţe le-ar determina să intervină militar pentru a apăra insula.
Polonia - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Editoriale
Polonia se pregătește de „integrare”: Ucraina este condamnată
Fluxul de știri
0