Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

MAE rus: Moscova ridică întrebări cu privire la intenția NATO de a furniza arme Moldovei

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe a anunțat că planurile NATO de furnizare de arme Republicii Moldova ridică întrebări.
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Moscova ridică întrebări cu privire la intenția NATO de a furniza arme Moldovei, a declarat viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, scrie RIA Novosti.
Reacția vine după ce secretarului de stat pentru afaceri externe și Commonwealth al Regatului Unit, Liz Truss, a exprimat disponibilitatea Londrei de a livra armament Republicii Moldova.
"Suntem surprinși nu atât de declarația Marii Britaniei, cât de posibila reacției a Chișinăului, însă noi vom urmări. Pentru că în Constituția Republicii Moldova este clar precizat statutul său de neutralitate, iar furnizarea de arme, mai ales dintr-un stat NATO, desigur că ridică întrebări", a declarat Rudenko.
Tot astăzi, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a criticat și condamnat declarația ministrului de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, potrivit căreia statele NATO ar trebui să livreze armament Republicii Moldova „pentru a stopa invazia lui Putin”.
Socialiștii, precizează că declarația ministrului de Externe al Marii Britanii a fost făcută „fără să fi avut loc careva discuții publice cu reprezentanții conducerii de vârf a Republicii Moldova”.
În context, socialiștii cer de la aparatul președintelui, Guvern, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, majoritatea parlamentară să ofere de urgență explicații publicului larg. De asemenea, Partidul Socialiștilor cere autorităților să înceteze orice acțiuni și să renunțe la orice declarații care subminează statutul constituțional de neutralitate permanentă a Republicii Moldova.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Politică
PSRM critică declarațiile privind livrarea de armament Republicii Moldova de către NATO
Fluxul de știri
0