Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnalist: Klaus Iohannis ar putea rămâne la Cotroceni până în 2032

© AFP 2024 / ARIS OIKONOMOUKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Abonare
Jurnalistul Ionuț Cristache a explicat că una dintre mizele modificării Constituției ar putea fi dreptul lui Klaus Iohannis de a avea încă două mandate conform noii Legi Fundamentale care ar fi schimbată în acest sens
BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Jurnalistul Ionuț Cristache arată că modificarea Constituției și transformarea României în Republică Parlamentară ar putea duce la excluderea limitei de două mandate ale unui Președinte.
Așa s-ar explica demersul Coaliției de a pune în capul listei de priorități un proiect de modificare a Constituției care să schimbe forma de guvernământ a României de la Republica Semiprezidențială, cum este în prezent, la cea de Republică Parlamentară.
În cadrul podcastului EVZ Capital Cristache & Cristoiu, jurnalistul Ionuț Cristache a emis o ipoteză de lucru în care actualul președinte va îmbătrâni în funcție la Palatul Cotroceni.
„După două mandate, unul și jumătate, sunt două practic pentru că nu i se poate întâmpla niciun accident, mai ales cu coaliția asta, eu cred că merită cel puțin încă două mandate de Președinte după ce modificăm Constituția”, a mai spus Ionuț Cristache, el observând că Iohannis e singurul președinte care pare foarte preocupat de ce va face după?”
De asemenea, Cristache a remarcat că Iohannis e singurul președinte care n-a avut parte în viața lui de nicio opoziție, de cel mai mic disconfort.
”Iliescu, la un moment dat, s-a certat cu Năstase, Constantinescu cu coaliția aia tulbure și vai de capul ei, schizoidă, Băsescu cu USL… A venit Klaus Iohannis, a zis ce avem noi aici, o mașinărie de război invincibilă, perfect, să-i punem fundiță și să ne folosim de ea. Asta e perfecțiunea acestui om că nici măcar pentru asta nu a trebuit să-și bată capul. A venit, a găsit un scaun, s-a așezat pe el, dintr-o dată au început să intre generalii pe ușă”, a mai spus Ionuț Cristache.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Rusia
Zaharova: Declarațiile lui Sandu privind Ziua Victoriei sunt nepotrivite
Fluxul de știri
0