Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tokyo și Washington trebuie să conducă lumea, spune premierul japonez

© AP Photo / Evan VucciJoe Biden și Fumio Kishida
Joe Biden și Fumio Kishida  - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Abonare
Premierul japonez Kishida spune că Tokyo și Washington trebuie să conducă lumea
Japonia și SUA trebuie să conducă lumea în implementarea principiului unei „regiuni Indo-Pacific deschise și libere”, a declarat premierul japonez Fumio Kishida într-un discurs de bun venit înainte de începerea discuțiilor cu președintele american Joe Biden într-un format extins.
"Sunt bucuros să-i urez bun venit președintelui Biden în prima sa vizită în Japonia în această calitate. Această vizită demonstrează că, indiferent de circumstanțe, Statele Unite își sporesc implicarea în problemele Indo-Pacific... În momente ca acestea, Japonia și SUA trebuie să conducă lumea către punerea în aplicare a statului de drept (principiului) unei regiuni Indo-Pacific libere și deschise. În acest sens, sper că vizita președintelui Biden în Japonia și summitul bilateral Japonia-SUA vor fi semnificative", a spus Kishida.
Întâlnirea cu participarea delegațiilor a fost precedată de o conversație personală între cei doi lideri, la care au participat doar interpreți.
Așa cum era de așteptat, în cadrul întâlnirii bilaterale, liderii vor discuta probleme de consolidare a relațiilor aliate americano-japoneze, ținând cont de situația din jurul Ucrainei și de întărirea prezenței Chinei în regiune. Părțile vor nota abordarea comună a problemelor de securitate din Europa și regiunea Indo-Pacific, vor sublinia importanța păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwan și vor cere Chinei să fie mai transparentă în domeniul nuclear și să se alăture reducerii armelor nucleare. În plus, este de așteptat ca liderii celor două țări să se pronunțe în favoarea extinderii cooperării în domenii precum tehnologia înaltă, explorarea spațiului și lucrul la o nouă generație de semiconductori.
Lukașenko și Putin - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Rusia
Lukașenko a venit la Soci pentru discuții cu Putin
Fluxul de știri
0