Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția MAEIE la declarația privind livrarea de armament Republicii Moldova

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reacționează la declarația ministrului de Externe al Marii Britanii privind livrarea de armament Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Cooperarea Republicii Moldova cu Alianța Nord Atlantică se desfășoară în cadrul Parteneriatului pentru Pace, principalul instrument al acestei cooperări fiind Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului. Precizarea a fost făcută de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău în contextul criticilor la adresa declarației ministrului Afacerilor Externe al Marii Britanii, potrivit căreia statele membre ale NATO trebuie să livreze armament Republicii Moldova.
Potrivit MAEIE, unul din elementele centrale ale parteneriatului între NATO și Republica Moldova „ține de importanța respectării principiului neutralității constituționale a țării noastre de toți actorii vizați”.
MAEIE mai precizează că scopul acestui dialog ține atât de participarea la eforturile de asigurare a păcii și securității internaționale, cât și asigurarea capacităților necesare de apărare ale forțelor armate pentru contracararea potențialelor riscuri de securitate.
„Aceste acțiuni fac parte din obiectivele de promovare a interesului nostru național. Autoritățile Republicii Moldova promovează o agendă transparentă, bine cunoscută cetățenilor și partenerilor noștri”, mai este precizat în comunicatul Ministerului de Externe.
Amintim, Partidul Socialiștilor au criticat declarația ministrului de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, potrivit căreia statele NATO ar trebui să livreze armament Republicii Moldova „pentru a stopa invazia lui Putin”.
Socialiștii, cer autorităților să înceteze orice acțiuni și să renunțe la orice declarații care subminează statutul constituțional de neutralitate permanentă a Republicii Moldova. PSRM îi îndeamnă pe toți cei din interiorul țării și din afara ei să nu atragă Republica Moldova în jocuri care pot submina pacea și securitatea statului nostru.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Politică
PSRM critică declarațiile privind livrarea de armament Republicii Moldova de către NATO
Fluxul de știri
0