Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM critică declarațiile privind livrarea de armament Republicii Moldova de către NATO

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Abonare
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova critică declarația ministrului de Externe britanic privind necesitatea livrării de armament țării noastre.
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova critică și condamnă declarația ministrului de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, potrivit căreia statele NATO ar trebui să livreze armament Republicii Moldova „pentru a stopa invazia lui Putin”.
Socialiștii, precizează că declarația ministrului de Externe al Marii Britanii a fost făcută „fără să fi avut loc careva discuții publice cu reprezentanții conducerii de vârf a Republicii Moldova”.

„Dacă însă între Republica Moldova și Marea Britanie sau alte țări membre ale NATO au avut loc anumite consultări care s-au desfășurat „în culise”, în spatele poporului Republicii Moldova, Partidul Socialiștilor le condamnă cu fermitate”, este precizat într-un comunicat al PSRM.

În context, socialiștii cer de la aparatul președintelui, Guvern, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, majoritatea parlamentară să ofere de urgență explicații publicului larg. De asemenea, Partidul Socialiștilor cere autorităților să înceteze orice acțiuni și să renunțe la orice declarații care subminează statutul constituțional de neutralitate permanentă a Republicii Moldova.
Socialiștii sunt de părere că acea declarație doar a agravat situația din regiune, chiar dacă a fost dictată de dorința de a oferi asistență țării noastre.
PSRM îi îndeamnă pe toți cei din interiorul țării și din afara ei să nu atragă Republica Moldova în jocuri care pot submina pacea și securitatea statului nostru.
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2022
Societate
Parlamentul își deschide ușile pentru vizitatori - detalii
Fluxul de știri
0