Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gavrilița va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Abonare
O delegație a Republicii Moldova condusă de prim-ministru Natalia Gavrilița va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos.
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos. Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al Executivului, Gavrilița și ceilalți membri ai delegației vor participa și vor avea intervenții în cadrul mai multor panele de discuții.
Gavrilița va aduce în atenția liderilor internaționali provocările cu care se confruntă țara noastră, în urma războiului declanșat în Ucraina, și va vorbi despre importanța unor investiții strategice în Republica Moldova, în următoarea perioadă.
Totodată, premierul moldovean va avea un șir de întrevederi bilaterale cu omologii săi din mai multe state și va purta discuții cu directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare, Remy Rioux, dar și cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.
Lucrările Forumului Economic Mondial se vor desfășura în perioada 22 - 26 mai. În stațiunea elvețiană vor fi prezenți lideri politici, experți în afaceri, reprezentanți ai mass-media și societății civile din întreaga lume. Aceștia vor dezbate subiecte ce țin de războiul din Ucraina, situația pandemică, securitatea alimentară, creșterea prețurilor la energie.
La Forumul de la Davos vor fi prezentate planurile de acțiuni, strategiile și politicile cu privire la securitatea internațională, cooperarea globală, reechilibrarea economică, transformarea industriei și protecția mediului.
Din delegația Republicii Moldova fac parte ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și viceprim-ministrul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu. Natalia Gavrilița este primul șef de Executiv al Republicii Moldova invitat la această reuniune.
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Politică
Reacția MAEIE la declarația privind livrarea de armament Republicii Moldova
Fluxul de știri
0