Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India vrea să profite de pe urma nevoii UE de oțel

© AFP 2024 / GEOFF CADDICKProducție de oțel, India
Producție de oțel, India - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Abonare
India a impus o taxă de export de 15% pentru oțelul fabricat în țară. Acest lucru este o lovitură pentru industria europeană, care, după ce a renunțat prin sancțiuni la oțelul rusesc, se baza pe cel indian.
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Companiile siderurgice indiene au declarat deja că ar putea fi nevoite să anuleze comenzi europene de produse din oțel, a declarat V.S. Sharma, directorul general al Jindal Steel and Power. Acesta s-a declarat surprins de decizia autorităților indiene. ” ”Ar fi trebuit să ne acorde un timp ce cel puţin 2-3 luni, nu ştiam despre o politică atât de substanţială”, a declarat Sharma pentru Reuters, într-un interviu, preluat de Reuters.
Rusia şi Ucraina au exportat 46,7 milioane de tone de oţel în 2020, în mare parte către Uniunea Europeană, al doilea cel mai mare importator de oţel din lume, potrivit Asociaţiei Mondiale a Oţelului. În parte datorită conflictului armat, în mare parte însă datorită sancțiunilor economice impuse de Occident Rusiei, această cantitate de exporturi este imposibil să se mai regăsească pe piață.
Numai o companie indiană are comenzi de 260 de mii de tone, care au fost preluate când nu exista taxa de export. Taxele pe exporturile de oţel fac parte dintr-o serie de modificări aduse impozitelor pe mărfuri esenţiale menite să stăpânească inflaţia preţurilor cu amănuntul, care a atins maximele ultimilor opt ani.
Eliminarea taxelor de import pentru cărbunele de cocsificare, cărbunele PCI şi antracit şi impunerea unei taxe la export pentru minereul de fier, toate materii prime cheie utilizate în fabricarea oţelului, ar putea să nu fie suficiente pentru a atenua lovitura adusă exporturilor, a spus Sharma. ”Preţurile cărbunelui de cocsificare sunt încă foarte mari”, a spus el, adăugând că totuși de taxa la export ar beneficia producătorii auto locali şi alte industrii grele de inginerie.
Joe Biden și Fumio Kishida  - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Internațional
Tokyo și Washington trebuie să conducă lumea, spune premierul japonez
Fluxul de știri
0