Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

FMI: Economia mondială este în cea mai proastă stare de la al Doilea Război Mondial

© AFP 2024 / Mandel NganLe Fonds monétaire international (FMI)
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Abonare
FMI: Starea economiei mondiale este, probabil, în cea mai proastă de la al Doilea Război Mondial încoace
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Starea economiei globale este acum, probabil, cea mai proastă de la al Doilea Război Mondial, potrivit unui raport al Fondului Monetar Internațional (FMI).
„În timp ce politicienii și liderii de afaceri călătoresc la Davos, economia globală se confruntă cu ceea ce ar putea fi cel mai mare test de la al Doilea Război Mondial”, scrie Fondul Monetar Internațional.
Motivele pentru aceasta au fost o serie de factori, în special pandemia de coronavirus, conflictul din Ucraina și amenințarea continuă a schimbărilor climatice, notează FMI.
Drept urmare, toate acestea au dus la o inflație mai mare: prețurile la alimente și energie au crescut, ceea ce a devenit un test sever pentru gospodăriile din întreaga lume. În plus, înăsprirea condițiilor financiare a pus o presiune suplimentară asupra țărilor, companiilor și familiilor foarte îndatorate, care sunt acum nevoite să regândească lanțurile globale de aprovizionare pe fondul perturbărilor constante.
O posibilă soluție la problemele economiei globale este relaxarea restricțiilor comerciale pentru a reduce penuria și scăderea prețurilor la alimente și alte bunuri, potrivit FMI. De asemenea, este necesar să se intensifice eforturile comune pentru a aborda problema datoriei țărilor prin introducerea de proceduri și termene clare pentru debitori și creditori și extinderea acestui sistem la alte țări vulnerabile foarte îndatorate. În plus, este necesar să se modernizeze plățile transfrontaliere și să se facă față schimbărilor climatice, notează FMI.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Moldova și Rusia
MAE rus: Moscova ridică întrebări cu privire la intenția NATO de a furniza arme Moldovei
Fluxul de știri
0