Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan: Turcia nu a primit suportul la care s-a așteptat din partea NATO

© POOL / Accesați arhiva multimediaRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Abonare
Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat că țara sa nu a primit din partea partenerilor din NATO suportul la care s-a așteptat.
CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Turcia nu a primit ajutorul la care s-a așteptat din partea aliaților săi din NATO nici în domeniul apărării, nici în lupta contra terorismului, a declarat președintele țării Tayyip Erdogan, citat de RIA Novosti.
Mai mult, potrivit lui Erdogan, față de Turcia au fost aplicate sancțiuni deschise și camuflate, s-a recurs la amenințări, presiuni și șantaj.
Liderul de la Ankara a subliniat că Turcia vrea să vadă pași concreți făcuți de NATO, în locul declarațiilor diplomatice privind lupta cu terorismul.
„Ca țară care plătește un preț pentru NATO noi vrem să vedem pași concreți, nu declarații diplomatice deschise”, a spus Erdogan.
Anterior presa a scris despre blocarea de către Turcia a procesului de examinare a cererilor Finlandei și Suediei de a adera la NATO. Pretențiile Turciei sunt legate de relațiile dintre cele două țări nordice și Partidul kurd al Muncii.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Moldova și Rusia
MAE rus: Moscova ridică întrebări cu privire la intenția NATO de a furniza arme Moldovei
Fluxul de știri
0