Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cetățenii europeni plătesc economic pentru războiul liderilor lor cu Rusia

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaBancomat și carduri bancare
Bancomat și carduri bancare - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Abonare
Plătim prețul războiului economic în care liderii statelor UE și-au implicat cetățenii, fără să îi întrebe. La nivelul Uniunii Europene, cheltuielile cu utilitățile au crescut în medie cu mai mult de o treime (35,2%).
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Desigur, procentul de 35,2% nu este unul uniform, la nivelul tuturor statelor UE. Cea mai afectată țară este, potrivit unei analize Mediaworks.hu, preluată de Flux 24, Letonia. Aici, costurile cheltuielilor cu utilitățile a crescut cu 335%. La polul opus, se găsește Franța, unde utilitățile se estimează să aibă o creștere de 14%.
În Irlanda, cheltuielile cu utilitățile au crescut cu 45%, în Luxemburg cu 41 de procente, iar în Belgia cu 26%. Olanda însă stă mult mai rău decât Belgia, cu o creștere estimată a cheltuielilor de 86%. În România, creșterea estimată este de 65%.
În ceea ce priveşte preţul la energie electrică, în Lituania, costul furnizării energiei electrice pentru consumatorii casnici a crescut de trei ori şi jumătate, în Letonia a crescut de patru ori, iar în Estonia cu 119 la sută. În Belgia și Spania, factura de energie electrică s-a dublat, iar în Italia a crescut cu peste 131 la sută. În Suedia, unde majoritatea gospodăriilor folosesc energie electrică pentru încălzirea locuinţelor, creșterea a fost de 32,4%.
Și piața chiriilor a fost afectată, mai ales că în multe state, contractele de închiriere includ în prețul final al chiriei și costurile facilităților. Astfel, portalul de știri a examinat și creșterea chiriilor, care în Letonia a fost de 32%, iar în Estonia de 34,4%. Chiriile au crescut semnificativ în Slovenia (24%), Portugalia (19%) și Polonia (11%).
Joe Biden și Fumio Kishida  - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Internațional
Tokyo și Washington trebuie să conducă lumea, spune premierul japonez
Fluxul de știri
0