Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ceban propune includerea Hotelului Național în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat

© Sputnik / Rodion StepanchukHotelul „Național"
Hotelul „Național - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Abonare
Primăria Chișinău a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național și a propus ca clădirea să fie inclusă în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat.
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Primarul Capitalei a propus ca Hotelul Național să fie inclus de către Guvern în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat și să fie reabilitat în baza unui concurs. Anunțul a fost făcut în această dimineață de primarul Ion Ceban în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

"Propun, ca să nu existe interpretări în spațiul public ca Hotelul Național să fie inclus de către Guvern în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat. De aceea, propun ca edificiul să fie naționalizat și reabilitat de către Guvern, iar după reabilitare să fie creat acolo un centru IT modern", a spus Ceban.

Edilul-șef a dat asigurări că "Primăria Chișinău va veni cu suportul necesar în această privință în conformitate cu legislația în vigoare".
Totodată, Ceban a anunțat că a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național, ca urmare a încălcărilor depistate la fața locului.
"Ne-am pomenit că la sfârșitul săptămânii că Hotelul Național se îngrădește cu un gard, plus mai este închis drumul public unde nu era permisiune de la primărie pentru aceste acțiuni. Culmea este că poliția prezentă la fața locului nu întreprindea nimic când trebuiau să intervină îndată, pentru că autorizație pentru închiderea drumului nu exista. Explicația celor de la poliție era că gardul se instalează pentru ca oamenii străzii să nu aibă acces în clădire. Adică acea pânză era scut pentru a nu intra, după care erau bâlbâieli în spațiul public de la aceleași surse", a mai spus Ceban.
Deocamdată, Guvernul nu a venit cu o reacție privind propunerea lui Ion Ceban.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Politică
PSRM critică declarațiile privind livrarea de armament Republicii Moldova de către NATO
Fluxul de știri
0