Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ASP va procura în regim de urgență blanchete de pașapoarte

© Sputnik / Mihai Carauspașaport
pașaport - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
CSE a dispus un șir de proceduri pentru asigurarea cetățenilor Republicii Moldova cu acte de călătorie și energie electrică.
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Agenția Servicii Publice va organiza procedura de achiziție de urgență pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte, a laminatului holografic securizat și a serviciilor software, necesare pentru producerea actelor de identitate. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Natalia Gavrilița.
Astfel, decizia din 18 mai 2022 privind prelungirea valabilității pașapoartelor cu termen expirat pentru cetățenii moldoveni va fi aplicată atât în raport cu autoritățile Republicii Moldova, cât și cu țările care au confirmat prevederile Dispoziției CSE în acest sens. Lista statelor va fi publicată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.
În cadrul ședinței de astăzi, membrii CSE au mai decis să fie prelungit, pentru perioada lunii iunie, termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe.
O altă decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale se referă la semnarea unui contract de procurare a gazelor naturale în volum de 24 500 mii m3, între SA „Energocom” și SA „Moldovagaz”, la prețul de achiziție din lunile martie-aprilie.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Politică
Natalia Gavrilița va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos
Fluxul de știri
0