Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ungaria: Fără gazele rusești economia maghiară va fi distrusă

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKPeter Szijjarto
Peter Szijjarto - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2022
Abonare
Ministrul maghiar de Externe Szijjarto a spus că fără gazele rusești economia țării sale riscă să fie distrusă.
CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. În contextul sistării furnizării de gaze din Rusia, economia maghiară se va prăbuși, a declarat ministrul ungur de Externe, Peter Szijjarto, într-un interviu pentru Fox News.
„Economia noastră va fi distrusă fără gazul rusesc. Ca să nu mai vorbim de faptul că pentru transformarea tehnologică a întreprinderilor noastre în vederea procesării altor tipuri de petrol și gaze, pe lângă cele rusești, vom avea nevoie de investiții suplimentare în valoare de 550 de milioane de euro”, a spus Szijjarto.
Potrivit ministrului, suma totală a investițiilor necesare se poate ridica la aproximativ un miliard de euro.
Szijjarto a mai subliniat că, în absența accesului la petrolul din Rusia, ar fi „imposibil fizic” ca țara sa să importe energie în cantități suficiente din alte surse.
După începerea unei operațiuni speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, Occidentul a intensificat presiunea asupra Moscovei prin aplicarea sancțiunilor. Multe țări au anunțat înghețarea activelor rusești, iar apelurile de a abandona sursele de energie rusești au devenit mai puternice. Toate acestea s-au transformat deja în probleme pentru SUA și Europa, provocând o creștere a prețurilor la combustibil și la alimente.
Fluxul de știri
0