Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China propune extinderea BRICS

© AP Photo / Behrouz MehriМинистр иностранных дел Китая Ван И
Министр иностранных дел Китая Ван И - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
China propune extinderea grupului compus din economii emergente, cunoscut sub numele de BRICS, a declarat joi un diplomat chinez senior. Blocul economic este format în prezent din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.
BUCUREŞTI, 21 mai – Sputnik, Doina Crainic. „China propune să se înceapă procesul de extindere a BRICS, să se analizeze criteriile și procedurile pentru extindere și să se formeze treptat un consens”, a declarat Wang Yi, consilierul de stat și ministrul de Externe al Chinei, în cadrul unei ședințe online a miniștrilor de Externe din BRICS, citat de Reuters.
Într-un discurs rostit înaintea ședinței miniștrilor de Externe din BRICS, președintele chinez Xi Jinping a cerut consolidarea cooperării. Xi a invitat anterior guvernul argentinian să participe la summitul BRICS. Argentina încearcă să se alăture grupului de mai bine de un deceniu. În februarie, în timpul unei vizite oficiale în China, președintele argentinian Alberto Fernandez a reiterat cererea.
Brazilia, Rusia, India și China au înființat blocul în 2009, iar Africa de Sud s-a alăturat în 2010. BRICS are o cotă mai mare de 16% în comerțul global și reprezintă peste 40% din populația mondială.
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Internațional
BRICS, despre „consecinţele grave” ale sancțiunilor împotriva Rusiei
Fluxul de știri
0