Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Al doilea lot de ajutor umanitar pentru Ucraina

© Photo : Telegram / Ministerul Afacerilor InterneГуманитарная помощь из Молдовы на Украину
Гуманитарная помощь из Молдовы на Украину - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Al doilea lot de ajutor umanitar pentru Ucraina a fost transmis astăzi de Guvernul Republicii Moldova. Opt camioane cu produsele alimentare și non-alimentare au plecat în această dimineață de la Palanca spre orașul Odesa.
CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, lotul include stocuri furnizate de următoarele instituții: - Ministerul Sănătății (două camioane): medicamente, consumabile și echipament medical, în sumă de circa 27,5 milioane de lei; - Ministerul Afacerilor Interne (patru camioane): seturi de bucătărie și produse igienice pentru întreaga familie în valoare de peste 1,5 milioane de lei; - Ministerul Muncii și Protecției Sociale (două camioane): corturi, articole de igienă, apă, dar și produse alimentare nealterabile, precum paste făinoase, făină, orez, conserve și hrană pentru copii. Lotul transmis de MMPS are o valoare de cca 280 de mii de lei.
„Ne-am mobilizat și de această dată pentru a răspunde necesităților urgente ale oamenilor din Ucraina, iar aceste provizii vor fi, cu siguranță, de ajutor, inclusiv sistemului de asistență medicală. Suntem alături de Ucraina și susținem în continuare poporul acestei țări, atât prin livrarea produselor necesare, cât și prin asigurarea unor condiții normale pentru refugiații care ajung în țara noastră”, a spus colonelul Adrian Efros, șeful Centrului Unic de Gestionare a Crizei.
Decizia de a transmite Ucrainei un alt lot de ajutor umanitar a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale. Primul lot a fost transmis la 2 aprilie, fiind distribuit conform necesităților satelor și orașelor ucrainene.
Christian Lindner - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2022
Internațional
Germania se opune datoriei comune europene pentru Ucraina
Fluxul de știri
0