Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este sau nu periculos pentru Republica Moldova norul de fum din zona Cernobîl

© AP Photo / Yaroslav YemelianenkoЛесной пожар в Чернобыльской зоне
Лесной пожар в Чернобыльской зоне - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Mediului vine cu informații despre nivelul fonului radioactiv după incendiul de pădure din zona Cernobîl.
CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Nivelul fonului radioactiv pe teritoriul Republicii Moldova este în continuare stabil. Precizarea a fost făcută de Ministerul Mediului al Republicii Moldova după incendiul de pădure din zona Cernobîl.
Potrivit unui comunicat al instituției, Agenția de Mediu monitorizează continuu nivelul de radiație și afirmă că nu înregistrează nici o creștere. Valoarea maximă admisibilă este de 0,25 μSv/h.
„Potrivit studiului privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul zilei, se apreciază că direcția dominantă a vântului va fi dinspre Nord-Nord-Vest către sud-sud-vest. Astfel, tendința de evoluție a norului de fum va fi către Sud, respectiv, spre Sud-Vestul Ucrainei - zona Odessa și nordul Mării Negre”.
Totodată, Ministerul informează că începând din noaptea de joi spre vineri, circulația aerului se realizează dinspre Vest către Est. Deci, tendința de evoluție a norului de fum constituie direcția către Estul Ucrainei și Sud-Vestul Rusiei. În zona de evoluție a norului de fum, în intervalul 19 – 21 mai, probabilitatea de apariție a precipitațiilor este redusă.
Боевой лазерный комплекс Пересвет - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2022
Editoriale
„Semnalul laser” rusesc către Statele Unite și NATO
Fluxul de știri
0