Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu Emmanuel Macron: Ce au discutat

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaМайя Санду и Эмануэль Макрон
Майя Санду и Эмануэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron, la Paris.
CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, dar și dialogul bilateral dintre Franța și Republica Moldova au constituit subiectele de bază în cadrul întrevederii dintre președintele Maia Sandu și Emmanuel Macron.
Președintele Republicii Moldova a adus mulțumiri statului francez pentru susținerea în gestionarea fluxului de refugiați ucraineni.
„Maia Sandu a apreciat crearea, în luna aprilie, a Platformei de sprijin pentru Moldova, care să ajute țara noastră să depășească urmările războiului din Ucraina, ale inflației și ale crizei energetice, și să continue reformele inițiate”, este precizat într-un comunicat al instituției prezidențiale.
Cei doi șefi de stat au abordat și subiecte legate de proiectele bilaterale moldo-franceze, lansate în ultimul an în mai multe domenii.
"Salutăm deschiderea biroului Agenției Franceze pentru Dezvoltare la Chișinău, care va avea loc în curând. Agenția va sprijini proiecte importante în domeniul energetic și cel al irigării, al împăduririi sau al aprovizionării cu apă și canalizare”, a spus Maia Sandu.
Un alt proiect se referă la modernizarea căii ferate pe tronsonul Chișinău-Ungheni, care va permite conectarea la rețeaua feroviară europeană.
Amintim, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles și Paris.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2022
Analize și opinii
Maia Sandu i-a cucerit pe cei din UE. Nu și Republica Moldova
Fluxul de știri
0