Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu s-a întâlnit cu Macron la Paris: Despre ce au discutat

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu Emmanuel Macron la Paris. Despre ce au discutat cei doi oficiali.
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, s-a întâlnit în această seară, la Paris, cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Discuția s-a axat pe situația de securitate din regiune în contextul situației din jurul Ucrainei, pe dialogul bilateral și pe agenda europeană a Republicii Moldova.
Șefa statului i-a mulțumit liderului de la Élysée pentru susținerea oferită de Franța în gestionarea fluxului de refugiați ucraineni.
De asemenea, Sandu a apreciat crearea, în luna aprilie, a Platformei de sprijin pentru Moldova, care să ajute țara noastră să depășească urmările războiului din Ucraina, ale inflației și ale crizei energetice, și să continue reformele inițiate.
Cei doi șefi de stat au vorbit despre proiectele bilaterale moldo-franceze, lansate în ultimul an în mai multe domenii
.„Apreciem cooperarea pentru identificarea și confiscarea activelor furate din Moldova. Salutăm deschiderea biroului Agenției Franceze pentru Dezvoltare la Chișinău, care va avea loc în curând. Agenția va sprijini proiecte importante în domeniul energetic și cel al irigării, al împăduririi sau al aprovizionării cu apă și canalizare”, a spus Maia Sandu.
Un alt proiect este modernizarea căii ferate pe tronsonul Chișinău-Ungheni, care va permite conectarea la rețeaua feroviară europeană. Cu acest prilej, Președinta Maia Sandu a menționat că Republica Moldova își dorește să consolideze dialogul dinamic cu Franța, în beneficiul cetățenilor noștri, și în cel de-al doilea mandat al domnului Președinte Macron.
„Am discutat și despre determinarea noastră de a ne urma parcursul european, în contextul cererii de aderare la UE pe care am semnat-o la începutul lunii martie. Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată. Acest gest va semnaliza societății noastre și autorităților că eforturile de modernizare a Moldovei după model european vor fi susținute”, a mai spus Sandu.
Maia Sandu și Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Politică
Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles cu Ursula von der Leyen
Fluxul de știri
0