Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles cu Ursula von der Leyen

© Photo : Twitter / Maia SanduMaia Sandu și Ursula von der Leyen
Maia Sandu și Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Abonare
Președinția de la Chișinău informează printr-un comunicat despre o întâlnire și o discuție constructivă la Bruxelles a Maiei Sandu cu Ursula von der Leyen.
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Joi la Bruxelles a avut loc o întâlnire între Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Întrevederea s-a produs în contextul vizitei oficiale de câteva zile pe care șeful statului Republica Moldova o întreprinde la Bruxelles.
„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a continuat astăzi vizita la Bruxelles cu o discuție constructivă cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene. Întrevederea s-a axat pe impactul major al războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și a regiunii în ansamblu”, scrie serviciul de presă al Președinției în comunicat.
„Șefa statului a apreciat deschiderea instituțiilor europene de a sprijini Republica Moldova în gestionarea crizelor cu care se confruntă țara noastră. În acest context, Președinta Maia Sandu a solicitat abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și susținere pentru achiziționarea de fertilizanți, necesari pentru lucrările agricole. De asemenea, ea a menționat că autoritățile de la Chișinău contează pe transferarea mai rapidă a primei tranșe de ajutor bugetar, care va sprijini eforturile Guvernului de recuperare a economiei și asigurarea securității energetice a țării”, mai citim din comunicatul oficial.
În cadrul întrevederii Maia Sandu a declarat, între altele, că „Uniunea Europeană este cel mai important partener economic și de dezvoltare a țării noastre, iar integrarea europeană înseamnă un impuls puternic pentru modernizarea sectoarelor-cheie și pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri”.
Președinta Maia Sandu a discutat, la Bruxelles, cu Charles Michel, Președintele Consiliului European - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Politică
Maia Sandu la Bruxelles: S-a întâlnit cu președintele Consiliului European
Fluxul de știri
0