Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prețuri record la carburanți: Cât ar putea costa mâine benzina și motorina

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaStație de alimentare, carburanți
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon pentru carburanți, valabile pentru 20 mai.
CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță prețuri noi plafon la carburanți. Astfel, benzina cu cifra octanică 95 se scumpește din nou, iar motorina se ieftinește.

Un litrul de benzină ar putea ajunge la 30,22 de lei, cu 13 de bani mai mult față de astăzi. Motorina s-ar putea ieftini și mâine, cu 17 bani, și ar putea să coste 27,31 de lei pentru un litru.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede internaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
magazin - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Societate
Uleiul a fost inclus în lista produselor cu adaos comercial limitat
Fluxul de știri
0