Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Guvernarea PAS n-o să poată obține demisia guvernatorului BNM Armașu, susțin unele surse

© Photo : BNMOctavian Armașu la Forumul Investiţional Chișinău
Octavian Armașu la Forumul Investiţional Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Abonare
Autorii unui canal de Telegram specializat în analize financiare și economice susțin, citând surse apropiate de FMI, că Octavian Armașu s-ar bucura de protecție externă de nezdruncinat.
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Octavian Armașu nu va putea fi forțat să demisioneze deoarece s-ar bucura de suportul unor factori influenți de la FMI, susțin administratorii canalului de telegram „Denejnîi kanal”, cu referire la persoane apropiate de Fondul Monetar Internațional.

„O sursă apropiată de FMI ne dă asigurări că fondul se va poziționa ca un perete de protecție pentru șeful Băncii naționale”, scrie sursa citată. Traducerea ne aparține.

În postarea la care facem referire se mai spune că acum doi ani a mai fost o tentativă de scoatere din funcție a lui Armașu, însă FMI atunci ar fi spus că un astfel de pas nu e doar dăunător pentru țară, dar e și periculos pentru stabilitatea ei financiară.
La ora actuală demisia lui nu e posibilă, susține aceeași sursă, din cauza programului de finanțate.
„Astfel că nemulțumiții de metodele BNM în lupta cu inflația vor fi nevoiți să-l suporte pe Armașu încă 2,5 ani și să inventeze cum poate fi forțat guvernul să lucreze”, conchid autorii citați.
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Societate
Prețuri record la carburanți: Cât ar putea costa mâine benzina și motorina
Fluxul de știri
0