Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Imunitatea deputaţilor ar putea fi ridicată în cazurile de corupţie

parlament - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Abonare
Deputații ar putea să nu mai beneficieze de imunitate parlamentară în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, al traficului de influență, al excesului sau abuzului de putere, al îmbogățirii ilicite și spălării banilor.
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Deputații au votat astăzi pentru excluderea imunității deputatului în cazul acuzării acestuia de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare de bani. Astfel, în situațiile respective nu va fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru reținere, arestare, percheziționare sau trimitere în judecată a cauzei penale împotriva deputatului.
Pentru acest proiect de lege au votat 64 de deputați.
”Proiectul a fost avizat pozitiv de Curtea Constituțională. În avizul ei se arată că proiectul legii constituționale asigură un echilibru corect între principiul inviolabilității mandatului de deputat și interesul investigării inacțiunilor de corupție. Aprobarea proiectului va contribui la fortificarea încrederii societății în reprezentanții autorităților publice”, a declarat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.
Proiectul legii constituționale urmează a fi votat în lectură finală. Legea va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Politică
Procuratura Generală cere ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber
Fluxul de știri
0