Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consilierul lui Putin prezice o foamete globală la finele acestui an

© Sputnik / Николай Хижняк / Accesați arhiva multimediaRegiunile Rusiei, Krasnodar
Regiunile Rusiei, Krasnodar - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Abonare
Consilierul președintelui Putin: este important ca Rusia să nu aibă de suferit din cauza foametei globale care se întrevede.
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Maksim Oreșkin, consilierul președintelui Rusiei pentru probleme economice, a declarat în cadrul maratonului educațional „Noile orizonturi” că spre toamna acestui an e posibilă o foamete globală și că este important ca Rusia să nu aibă de suferit din cauza acesteia, informează RIA Novosti.
„Este important ca, de exemplu, în condițiile foametei globale, care se va face simțită spre toamnă – la finele acestui an în toată lumea, Rusia să nu aibă de suferit, să fie asigurată pe deplin cu produse alimentare”, a spus consilierul președintelui Rusiei.
Expertul e de părere că principala cauză a acestei insuficiențe acute de produse alimentare este creșterea prețului la grâu pe piața mondială determinată de politica monetară iresponsabilă a SUA.
„Până aproximativ în 2020 prețurile la grâu pe piața mondială erau stabile, însă ca urmare a tipăririi dolarilor de prin iulie 2020 s-a început perioada unor scumpiri destul de rapide”, a spus Oreșkin.
Scumpirea cu circa 60 la sută a grâului, conform estimărilor consilierului lui Putin, e rezultatul tipăririi neacoperite economic în SUA a dolarului american în contextul luptei cu urmările pandemiei.
Grâu - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Economie
Prețul grâului a explodat. Reprezentanții G7, îngrijorați
Fluxul de știri
0