Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul la benzină trece de 30 de lei: Cât costă motorina

© Sputnik / Mihai CarausPECO
PECO - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon pentru carburanți, valabile pentru 19 mai.
CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Prețul la benzină trece un nou prag psihologic. Pe 19 mai, șoferii ar putea cumpăra benzina cu cifra octanică 95 la un preț de peste 30 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la carburanți aplicabile pentru joi, 19 mai.
Astfel, litrul de benzină ar putea ajunge la 30,09 de lei, cu 31 de bani mai mult față de astăzi. Motorina s-ar putea ieftini și mâine, cu opt bani, și ar putea să coste 27,48 de lei pentru un litru.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede internaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Premier Energy - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Economie
Premier Energy analizează ajustarea tarifelor pentru energia electrică - detalii
Fluxul de știri
0