Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Premier Energy analizează ajustarea tarifelor pentru energia electrică - detalii

© Sputnik / Mihai CarausPremier Energy
Premier Energy - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Abonare
Premier Energy analizează posibilitatea ajustării tarifelor pentru energia electrică pentru luna mai.
CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Cel mai mare distribuitor de energie electrică, Premier Energy, ar putea solicita ajustarea tarifelor la energie electrică pentru luna mai. Într-un comunicat de presă al companiei este precizat că Premier Energy a semnat contractul de procurare a energiei electrice cu S.A. „Energocom” pentru asigurarea volumului de 30% în perioada 12-31 mai 2022.

„Ținând cont de majorarea prețului de achiziție a energiei electrice pentru luna mai curent, luând în calcul datoria acumulată la ÎS Energocom din cauza întârzierii ajustării prețului de furnizare a energiei electrice în exercitarea drepturilor sale legale și cu respectarea răspunderii sale față de sustenabilitatea fluxurilor economice în sectorul energetic, ÎCS „Premier Energy” SRL este în proces de analiză a datelor cu privire la ajustarea prețului de furnizare în cazul în care acesta depășește marja de 5% din devierile tarifare”, este precizat în comunicatul de presă.

Compania informează că a procurat energia la prețul de 84,74 USD/MWh de la „UKRHydroenergo”, preț care include și comisionul pentru serviciile prestate de furnizorul S.A. „Energocom”.
СПГ-терминал в Свиноуйсьце - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Economie
Analiză: gazul lichefiat nu va putea suplini gazul rusesc
Fluxul de știri
0