Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mass-media: Turcia a pus condiții pentru ca Finlanda și Suedia să adere la NATO

© AP Photo / Francois MoriPreședintele turc Recep Tayyip Erdogan
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Abonare
Sabah: Turcia va oferi Finlandei și Suediei un manifest cu zece condiții pentru acceptarea aderarării la NATO
CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Turcia urmează să transmită Finlandei și Suediei, care și-au declarat intenția de a deveni membre NATO, un manifest cu zece condiții, scrie miercuri ziarul Sabah, citat de RIA Novosti.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că Ankara nu poate spune da aderării Finlandei și Suediei la NATO, deoarece nu poate crede în asigurările lor cu privire la legăturile cu reprezentanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan, interzis în Turcia.
Dacă Turcia va fi de acord, NATO, potrivit lui Erdogan, „nu va fi o organizație de securitate, ci va deveni un loc în care vor fi mulți reprezentanți ai terorismului”.
Potrivit ziarului, care citează sursele sale, pentru ca Turcia să fie în relații „aliate” cu aceste două țări, trebuie îndeplinite cele zece condiții ale Ankarei. Ar fi vorba despre clarificarea poziției Finlandei și Suediei conform căreia Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) interzis în Turcia și „derivatele” acestuia sunt „organizații teroriste”.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Internațional
Suedia și Finlanda au depus cererile de aderare la NATO
Fluxul de știri
0