Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a anunțat fuziunea treptată a Uniunii Europene cu NATO

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lavrov: UE fuzionează cu NATO și în practică, acum și în ceea ce privește calitatea de membri
Uniunea Europeană fuzionează cu NATO și în practică, acum și în ceea ce privește calitatea de membri, Germania cu noul guvern și-a pierdut independența, iar Franța, deși încearcă să promoveze teza autonomiei strategice, nu aduce rezultate, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
"Germania, desigur, după venirea actualului guvern, a pierdut ultimele semne de independență. În general, în Uniunea Europeană acum doar președintele Macron încă mai încearcă să vorbească cumva despre autonomia strategică a Uniunii Europene. Sunt sigur că nu vor avea voie să facă asta, iar Uniunea Europeană devine din ce în ce mai mult Alianța Nord-Atlantică, ei nu ascund asta”, a spus Lavrov a III-a ediție a Maratonului Educațional al societății ruse „Cunoașterea”.
El a adăugat că Uniunea Europeană, în condițiile în care Germania și-a pierdut independența, când Franța încearcă fără succes să promoveze teza autonomiei strategice, „se contopește în practică cu NATO, acum și în ceea ce privește calitatea de membri”.
„În ceea ce privește insultele din partea ambasadorului ucrainean în Germania - el este renumit pentru asta, grosolănia sa a devenit de mult o temă de discuție publică, iar politicienii germani care și-au mai păstrat simțul propriei demnități au atras în mod repetat atenția asupra acestui lucru, dar oficialii și conducerea Germaniei, atunci când cancelarul Scholz a fost întrebat ce crede despre faptul că a fost numit „cârnaț ofensat”, el a spus: „las interpretarea acestei situații la latitudinea dumneavoastră”. Cu alte cuvinte, nu s-a simțit jignit. Iar din această formulă poate fi scos cuvântul „ofensat””, a conchis ministrul.
Grâu - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Economie
Prețul grâului a explodat. Reprezentanții G7, îngrijorați
Fluxul de știri
0