Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Rusia și Iran –proiect important în industria petrolului și gazelor

© Sputnik / СтрингерDrapelul Iranului
Drapelul Iranului  - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Abonare
Rusia și Iranul planifică să creeze o uzină pentru producerea utilajului din industria petrolului și gazelor.
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Companiile iraniene și cele ruse ar putea înființa o uzină comună pentru producția de echipamente pentru industria petrolului și gazelor și să le exporte în comun, a declarat ambasadorul iranian la Moscova, Kazem Jalali, într-un interviu acordat RIA Novosti.
„Putem folosi potențialul și capacitățile companiilor ruse în producția, dezvoltarea zăcămintelor petroliere, fabricarea de echipamente și transferul de tehnologie. În plus, companiile din cele două țări pot, prin înființarea unei uzine comune în Iran și producerea de echipamente peste necesitatea Iranului, să exporte excesul de producție”, a spus el ambasadorul.
În cadrul aceluiași interviu pentru RIA Novosti, ambasadorul Iranului în Federația Rusă a declarat că Teheranul intenționează să crească comerțul cu Moscova, în ciuda sancțiunilor impuse acestei țări.
„Vom depune eforturi pentru a ne asigura că comerțul și investițiile celor două țări nu numai că nu vor scădea în noile condiții, ci și vor crește semnificativ”, a spus diplomatul iranian.
Armașu - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Economie
Guvernatorul BNM: Inflația este în creștere și va fi tot mai mare
Fluxul de știri
0