Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a spus că ucrainenii sunt un popor pașnic

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaЕжегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a spus că ucrainenii sunt un popor pașnic, care însă a fost prostit.
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Ucrainenii sunt un popor pașnic și înrudit cu poporul Rusiei, doar că ei au fost prostiți o lungă perioadă de timp, creând din Ucraina o anti-Rusie, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.
"Ucrainenii – un popor foarte talentat și pașnic, și aceasta (Ucraina – n.n.) este o țară înrudită nouă, un popor înrudit. Dar ei au fost prostiți o perioadă lungă de timp. Au fost prostiți cu televizorul, au fost prostiți la mitinguri, au fost prostiți cu discursurile liderilor lor. Și chiar și cei din generația DVS. au devenit adepți ai acestei ideologii pernicioase foarte dăunătoare”, a spus Peskov, vorbind marți unui public tânăr la Maratonul „Noile Orizonturi”, fiind citat de RIA Novosti.
În discursul său, el a remarcat că în Ucraina, la nivel de stat, au fost promovați cei care îi venerau pe fasciști.
"Și când noi am spus că este rău, când am încercat să strigăm, nici ei nu ne-au ascultat. Apoi, chiar din Ucraina, au început să creeze, așa cum a spus președintele nostru, "anti-Rusia" - adică o astfel de concentrare a urii împotriva țării noastre. Și drept rezultat, dar și din alte motive, a început operațiunea militară specială", a spus Peskov.
Astăzi, 17 mai, a început în Rusia maratonul educațional federal „Noile Orizonturi” al societății ruse „Cunoașterea”. Evenimentul este susținut de Ministerul Educației din Federația Rusă.
Vladimir Putin la summit-ul șefilor de state OTSC - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Internațional
Putin a făcut declarații importante despre OTSC și despre NATO
Fluxul de știri
0