Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

NATO și-a încălcat în mod grav obligațiile, a spus Lavrov

© POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча главы МИД РФ С. Лаврова с студенческо-преподавательским составом МГИМО
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с студенческо-преподавательским составом МГИМО - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul rus de Externe, Lavrov: NATO și-a încălcat obligațiile de a nu-și consolida securitatea în detrimentul altora
NATO, condusă de Statele Unite, care a subordonat întregul Occident, și-a încălcat grav obligațiile de a nu-și consolida securitatea în detrimentul altora, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vorbind la maratonul educațional federal „Noile Orizonturi”.
„Evident, chiar și aici, în opinia mea, nu are rost să ne concentrăm în mod special asupra acestui lucru, faptul că colegii noștri din NATO, sub conducerea SUA, care și-au subordonat întregul Occident, un lucru evident acum pentru toată lumea, au încălcat în mod grosolan atât obligațiile de a nu-și întări securitatea în detrimentul altora, cât și obligația de a nu permite nici unei organizații, în acest caz, NATO, să pretindă poziții de conducere, dictându-și voința tuturor celorlalți”, a spus ministrul rus.
El a adăugat că „rezultatul unei astfel de linii a Vestului a fost extinderea fără nicio piedică a Alianței Nord-Atlantice spre Est”.
Nato-Logo in Kabul - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Editoriale
Cum va reacționa Rusia la aderarea Finlandei și Suediei la NATO
Fluxul de știri
0