Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șeful de la „Spații Verzi” va fi suspendat din funcție

© Sputnik / Mihai CarausAsociația de gospodărire a spațiilor verzi
Asociația de gospodărire a spațiilor verzi - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Abonare
Șeful de la „Spații Verzi” din Capitală va fi suspendat din funcție după cazul din Parcul „Alunelul”
CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Șeful Întreprinderii Spații Verzi din Capitală, Serghei Carp, va fi suspendat din funcție după tragicul accident din Parcul „Alunelul”. Acesta va fi suspendat din funcție cel puțin până la finalizarea anchetei interne care a fost deschisă de Primăria Chișinău. O solicitare în acest sens a fost făcută de primarul Ion Ceban.
„Suntem îndurerați de tragicul accident de sâmbătă și aducem condoleanțe familiei. Rog ca în această perioadă conducerea de la Spații Verzi să fie înlăturată de la procesul de gestiuni și nemijlocit suspendarea din funcție a directorului Întreprinderii", a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.
Primarul a amintit că a fost deschisă ancheta internă, iar responsabilii vor trebui să prezinte în trei zile, adică până miercuri, un raport pe acest caz.
La fel, Ceban a precizat că împreună cu Agenția de Mediu trebuie să se intervină pentru a remedia de urgență problema arborilor care necesită a fi defrișați sau curățați.
"Trebuie să ne unim eforturile, avem mii de copaci care necesită să fie defrișați urgent. Rog personal ca echipa Primăriei împreună cu Agenția de Mediu să facem front comun, ca să depistăm toți arborii și să avem îndată susținerea specialiștilor de la mediu pentru a interveni prompt. Sunt foarte multe solicitări depuse astăzi la Agenția de Mediu și rog în regim prioritar să fie examinate. Totodată, echipe specializate în fiecare sector să inspecteze minuțios în primul rând ogrăzile grădinițelor, școlilor, instituțiilor sociale, străzi, spații verzi și trotuare", a mai spus Ion Ceban.
Amintim, Procuratura Generală a pornit dosar penal pe neglijență în serviciu a persoanelor publice soldat cu decesul unei fetițe de aproape doi ani. Urmărirea penală a fost inițiată pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligațiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracțiune prevăzută în Codul penal.
Parcul Alunelul umbrele - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Societate
Dosar penal, în cazul din parcul „Alunelul”: Cine va fi pedepsit
Fluxul de știri
0