Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosar penal, în cazul din parcul „Alunelul”: Cine va fi pedepsit

© Sputnik / Mihai CarausParcul Alunelul umbrele
Parcul Alunelul umbrele - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Abonare
Procuratura Generală anunță pornirea unui dosar penal în cazul incidentului din Parcul „Alunelul”.
CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Procuratura Generală a pornit dosar penal pe neglijență în serviciu a persoanelor publice soldat cu decesul unei fetițe de aproape doi ani.
Urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligațiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracțiune prevăzută în Codul Penal.
Procuratura Generală informează că la această etapă urmărirea penală este în plină desfășurare, la moment fiind efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală, respectiv la apariția unor informații relevante pentru opinia publică, Procuratura va reveni cu actualizări pe acest caz.
Amintim, un copil de doi ani a fost dus de urgență la spital după ce un copac a căzut peste căruciorul în care se afla. Presa scrie că copilul ar fi murit la spital. Tragedia s-a petrecut astăzi, în parcul Alunelul din Capitală.
Inaugurarea după reparație capitală a Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2022
Societate
Toate evenimentele culturale de astăzi din Capitală au fost anulate
După incident, Primăria Chișinău a venit cu o reacție.
"Pentru Parcul Alunelul, Întreprinderea Municipală Spații Verzi a a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori. Agenția de Mediu nu a dat permisiunea și au dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci, în rest, au refuzat", scrie Primăria Capitalei.
Echipa primăriei, pretorii, consilierii și persoanele de la spații verzi s-au mobilizat operativ în acest caz.
"Informăm, Întreprinderea municipală Spații Verzi din cadrul Primăriei nu are dreptul și nu poate să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie solicitare către Agenția de Mediu. Procedura birocratică poate dura până la o lună. În ultima perioadă, solicitările transmise către Agenția de Mediu sunt examinate și durează timp de 3 luni", mai scrie Primăria Capitalei.
Primăria Chișinău va deschide o anchetă internă pe acest caz.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Politică
Peste o sută de ONG-uri au primit mulțumiri de la Maia Sandu
Fluxul de știri
0