Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Ciucă felicită noua conducere a PAS de la Chișinău

© Photo : Guvernul RomânieiNicolae Ciucă și Igor Grosu
Nicolae Ciucă și Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Abonare
Premierul Nicolae Ciucă a salutat alegerea lui Igor Grosu în fruntea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). De asemenea, a felicitat-o pe premierul Natalia Gavriliță pentru ocuparea funcției de prim-vicepreședinte al PAS.
BUCUREȘTI, 16 mai -Sputnik. Premierul României, Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a transmis pe Twitter felicitări premierului și președintelui Parlamentului Republicii Moldova, pentru funcțiile câștigate în conducerea partidului de guvernământ din Republica Moldova, PAS.
Liderii PAS au anunțat că prioritatea lor politică pentru următorii patru ani este dobândirea statutului de candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. ”Părinții noștri au clădit Moldova independentă, iar acum noi trebuie să construim Moldova europeană”, a declarat premierul Gavriliță într-o postare pe o rețea de socializare.
Într-o postare pe Twitter, premierul Ciucă a declarat că partea românească va susține demersul guvernării PAS pentru aderarea la UE. ”Suntem pregătiți să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democrației, stabilității și prosperității” a spus premierul, făcând referire atât la acronimul partidului de guvernământ de la Chișinău, cât și la sintagma consacrată în primul mandat de președintele Iohannis: ”pas cu pas”.
Protest în fața CEC - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Politică
Igor Grosu a anunțat public cum are de gând să “găsească ac de cojoc” propagandei ruse
Fluxul de știri
0