Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iranul intenționează să sporească schimburile comerciale cu Rusia

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaTeheran
Teheran  - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Abonare
Ambasadorul Iranului în Federația Rusă a declarat că Teheranul intenționează să crească comerțul cu Moscova, în ciuda sancțiunilor impuse acestei țări.
CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Teheranul intenționează să crească comerțul şi investițiile cu Moscova, în ciuda sancțiunilor antirusești. Totodată cele două părți colaborează pentru a elimina barierele ce le stau în cale, a declarat ambasadorul iranian în Rusia, Kazem Jalali, într-un interviu pentru RIA Novosti.
„Vom depune eforturi pentru a ne asigura că comerțul și investițiile celor două țări nu numai că nu vor scădea în noile condiții, ci și vor crește semnificativ”, a spus diplomatul.
Potrivit ambasadorului iranian, pentru această creștere este necesară înlăturarea obstacolelor existente în infrastructura relațiilor economice dintre cele două țări.
"În prezent, lucrăm serios cu diferite organizații guvernamentale ruse. Iranul și Rusia au o înțelegere comună în această problemă", a adăugat Jalali.
El a subliniat că o parte semnificativă a potențialului economic al Iranului este îndreptat, în prezent, „cu fața spre Rusia”.
Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Internațional
Lukașenko a plecat pe cale aerului într-o vizită de lucru la Moscova
Fluxul de știri
0