Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peste o sută de ONG-uri au primit mulțumiri de la Maia Sandu

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a transmis scrisori de mulțumire mai multor organizații neguvernamentale.
CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Peste o sută de organizații non-guvernamentale din Republica Moldova au primit scrisori de mulțumire din partea șefului statului, Maia Sandu. Președintele le-a mulțumit pentru implicarea în susținerea refugiaților din Ucraina ajunși pe teritoriul țării noastre. Mai exact, este vorba de naționale și internaționale, dar și companii private, care au iniția acțiuni de voluntariat din prima zi de război, pentru a ajuta refugiații.
„Am pus mână de la mână și le-am oferit casă și masă, i-am asigurat cu produse de prima necesitate și le-am alinat durerea cu o vorbă bună. În aceste timpuri grele, am ajutat sute de mii de oameni și am arătat lumii întregi ce inimă mare și generoasă are Moldova. Este un efort ce a fost posibil datorită oamenilor noștri, care s-au implicat necondiționat”, a scris Maia Sandu pe pagina oficială de pe o rețea de socializare.
Pe site-un Președinției a fost publicată o listă cu 134 de organizații cărora le-a fost transmise scrisorile de mulțumire.
„Îmi exprim, astfel, aprecierea pentru felul solidar în care ne-am mobilizat în fața dramei vecinilor noștri și pentru bunătatea cu care împărțim, din puținul pe care îl avem, cu cei care au nevoie de susținere. Este omenește să putem conta unii pe alții și să fim alături în momentele grele. Puterea noastră este în unitatea noastră. Vă mulțumesc tuturor”, este precizat în textul președintelui.
Pe 13 mai, pe teritoriul Republicii Moldova erau 88 422 de cetățeni străini, dintre care 46 272 sunt minori - cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul MD-UA din data de 24 februarie.
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Ambasada României de la Kiev și-a reluat activitatea
Fluxul de știri
0