Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Lend-Lease: 40 de miliarde de dolari pentru a distruge Ucraina și SUA

© SputnikMine plasate de militarii ucraineni și dezamorsate de geniști ruși
Mine plasate de militarii ucraineni și dezamorsate de geniști ruși - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2022
Abonare
Provocarea și finanțarea de către Washington a unei escaladări militare cu Rusia reprezintă o cale directă către un conflict militar global și distrugerea fizică a armatelor, infrastructurii și orașelor din Ucraina, UE și SUA.
Pe 11 mai, Camera Reprezentanților SUA a aprobat un pachet suplimentar de ajutor militar de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina - cu 7 miliarde de dolari mai mult decât solicitase președintele Joseph Biden.
Împrumutul-închiriere (Lend-Lease) american capătă un punct de sprijin financiar, iar blocarea motivată a acestui proiect de lege de către singurul senator care gândește sănătos din Kentucky, Rand Paul, este puțin probabil să schimbe rapid politica externă agresivă a Washingtonului.
Statele Unite continuă să alimenteze spirala escaladării, iar în această săptămână au predat Forțelor Armate ale Ucrainei un nou lot de elicoptere - 11 Mi-17 „afgane”. Cu toate acestea, Ucraina a pierdut 10 elicoptere împreună cu forțele aeropurtate doar în bătălia pentru Insula Șerpilor din 7-10 mai. La fel și trei bărci blindate, patru avioane de atac și 30 de drone, inclusiv 10 Bayraktar-TB2.
Atașații militari britanici caută în mod activ în întreaga lume echipamente militare vechi sovietice pentru a le cumpăra și a le trimite trupelor regimului de la Kiev. Ofițerii britanici sunt implicați în conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei. Livrările de produse militare turcești către Ucraina în primul trimestru al anului 2022 au crescut de 30 de ori. Ministrul german de Externe, Annalena Berbock, a promis la începutul săptămânii Kievului „tancuri și obuziere moderne”, care îi lipsesc Bundeswehr-ului. Cu toate acestea, numărul furnizorilor de arme către Ucraina (aproximativ 40 de țări) nu determină calitatea Forțelor Armate ale Ucrainei – cheltuieli inutile.
Flag Uniunea Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Rusia
Lavrov: Uniunea Europeană pierde semnele de independență
Doar în luna mai, trupele ucrainene au pierdut 18 tancuri T-72, furnizate anterior de Polonia, lângă Iziyum și Harkov. Și în cele 78 de zile după 24 februarie, 290 de avioane și elicoptere de atac au fost distruse (până pe 24 februarie, în Forțele Armate ale Ucrainei erau doar 210 unități). Ținând cont de distrugerea completă a întreprinderilor complexului militar-industrial ucrainean (repararea aeronavelor este imposibilă), marea diferență în cifre poate fi explicată doar de furnizarea cu arme din pareta țărilor NATO, distruse de operațiunea specială rusă.
Ignorând pierderile uriașe ale Forțelor Armate ale Ucrainei în militari și echipament militar, Occidentul colectiv sub conducerea Statelor Unite este „setat” maniacal pe înfrângerea militară a Rusiei în timpul operațiunii speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Nimeni nu ascunde acest lucru, chiar și oficialii „erbivori” ai Uniunii Europene și ONU au înlocuit diplomația cu retorică militantă și calomnie la adresa Federației Ruse.

Obrăznicia internațională

Statele Unite au creat cea mai proastă variantă posibilă pentru existența Ucrainei - ca o marionetă agresivă a NATO în pragul Rusiei. În același timp, asistența militară „nelimitată” acordată regimului de la Kiev s-a transformat în probleme serioase pentru capacitatea de apărare și economia Statelor Unite și a aliaților lor.
Din februarie, Pentagonul a trimis regimului de la Kiev o rezervă multianuală de arme „Stinger” și „Javelin” - aproximativ 10 mii de sisteme, iar acum americanii nu mai au practic niciun MANPADS și ATGM în cazul unui conflict militar grav. Liniile de producție din SUA vor putea restabili rezerva de „Stingere” în doi ani, iar arsenalul „Javelin” în cinci ani. Acest lucru a fost declarat la sfârșitul lunii aprilie în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Senatului de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Ellen Lord.
Militar ucrainean și tehnică militară - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Editoriale
Occidentul a creat în Ucraina un titan militar, care îl va distruge
Senatorul american Rand Paul a blocat recent un proiect de lege privind asistența militară fără precedent acordată Ucrainei, deoarece consideră că Statele Unite nu pot acționa ca un polițist mondial în detrimentul bugetului său. „În martie, inflația a atins un nivel maxim în ultimii 40 de ani, prețurile la benzină au crescut cu 48%, prețurile la electricitate cu 32%”, a spus el.
În plus, în ultimii opt ani, Statele Unite au oferit deja Ucrainei aproximativ 20 de miliarde de dolari, iar suma totală a asistenței militare de 60 de miliarde de dolari din anumite motive este asociată cu fuga rușinoasă al Pentagonului și al NATO din Afganistan anul trecut în august. Permiteți-mi să vă reamintesc că americanii au cheltuit acolo sute de miliarde de dolari fără sens.
După ce a fost blocat proiectul de lege de către Random Paul, votul Senatului privind acordarea regimului de la Kiev cu 39,8 miliarde de dolari în ajutor militar a fost amânat. Balanța istoriei se clatină.
Conducerea politico-militară a principalelor țări ale UE - Germania și Franța - privește cu groază etichetele prețurilor la gaze care au crescut vertiginos după sancțiunile anti-ruse (ce e mai rău abia urmează). Și el afirmă nervos că în două luni de ostilități, Rusia a consumat un număr de rachete și obuze comparabil cu rezerva pe termen lung a tuturor țărilor NATO.
S-a constatat că forțele armate ale Franței (teoretic, principala forță militară din Europa și locul 7 în lume) nu sunt pregătite pentru un conflict de mare intensitate - nu există suficiente avioane, nave, tancuri, tunuri și mai ales muniţie. Senatorul francez Christian Cambon a calculat că în 24 de ore armata rusă din Ucraina folosește la fel de multă muniție ca cea franceză într-un an. Și în cazul unei confruntări directe cu Federația Rusă, francezii vor rămâne fără muniție „în trei sau patru zile”.
Bruxelles-ul a declarat că Uniunea Europeană nu este pregătită să-și apere orașele. În țările europene, apărarea aeriană a orașelor și a infrastructurii nu este dezvoltată, nu există o logistică fiabilă și comunicații prin satelit criptate, nu există suficiente arme și capacități de producție ale complexului militar-industrial. O creștere urgentă a bugetelor militare (conceptual 2% din PIB) și o creștere a asistenței militare acordate regimului de la Kiev nu promit efectul așteptat în lunile și anii următori.
Международные военные учения Кленовая арка-2016 на Украине - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Rusia
Moscova: Kievul pregătește noi falsuri cu “cetățeni pașnici uciși”
Șeful Ministerului rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit în mod inteligent ceea ce se întâmplă „o obrăznicie internațională”. Și totuși el a subliniat că, în ciuda declarațiilor publice, Ucraina, în contacte cu Rusia, se declară pregătită să dobândească un statut de non-bloc și neutru.
Vor permite oare stăpânii americani ai regimului de la Kiev? Întrebarea este retorică. Prin urmare, operațiunea militară specială a Federației Ruse continuă, țintele nu se schimbă, intensitatea loviturilor de artilerie, aviație și cu rachete este în creștere - în linia frontală și în toată adâncimea spatelui operațional al Forțelor Armate ale Ucrainei.
Rusia folosește cu succes arme de înaltă precizie pentru a-și demilitariza și denazifica vecinii planetari inadecvați și construiește noi rachete hipersonice cu bazare aerienăe, maritimă și terestră.
Declarația răsunătoare recentă a șefului diplomației europene Josep Borrell: „Acest război trebuie câștigat pe câmpul de luptă” nu se aplică realității operaționale și tehnologice a NATO și a Ucrainei. Poziția de principiu a Federației Ruse (formarea securității egale și indivizibile) va trebui să fie luată în considerare, deoarece a priori principala putere nucleară a lumii nu poate fi învinsă într-un conflict militar direct cu Occidentul.
În Ucraina, asistăm la procesul natural de prăbușirie a regimului nazist de la Kiev, a sistemului de „valori” occidentale și a ordinii mondiale americano-centrice. Și această pânză istorică pare mult mai optimistă decât probabilele cratere nucleare (în caz de escaladare) în loc de Washington, Berlin, Bruxelles și Londra.
Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu poziția redacției Sputnik.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Rusia
ONU a ratat șansa de a ajunge la o înțelegere pașnică în Ucraina, a spus Lavrov
Fluxul de știri
0