Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce șanse are Igor Grosu să fie ales președintele PAS

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaIgor Grosu în vizită la Kiev
Igor Grosu în vizită la Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2022
Abonare
La funcția de președinte al PAS este înaintat un sigur candidat, iar unii analiști deja știu care va fi rezultatul votării.
CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, este singurul candidat la funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate. Candidatura acestuia urmează să fie supusă votului la congresul formațiunii care se desfășoară duminică.
Câțiva analiști politici au făcut haz pe seama manierei democratice în care membrii PAS au de „ales” dintr-un singur candidat. Pe de altă parte, cu toții recunosc faptul că în Republica Moldova alegerea președinților de partid e un proces politic lung. Acesta începe cu mult înainte de ziua congresului. Alegerea de către delegații la congres a conducătorului formațiunii e practic de fiecare dată o simplă formalitate.
Au existat și câteva situații când au fost înaintați candidați al căror rol formal era simularea „alegerii democratice”. Aceste simulacre n-au avut niciun efect practic pentru situația din partidele care le-au pus în aplicare.
În aceste condiții rămâne să așteptăm momentul în care congresul PAS o să pună la vot candidatura lui Igor Grosu.
Jurnaliștii care urmăresc evenimentul în timp real și îi mediatizează părțile mai importante deja și-au scris articolul cu alegerea lui Igor Grosu în fruntea PAS. Rămâne doar ca acesta să fie publicat în clipa în care va fi anunțat formal rezultatul votării.
Depuneri de flori la Complexul Memorial Eternitate - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Politică
Cei care vor purta panglica "Sf. Gheorghe" de 9 mai nu vor fi sancționați, susține Grosu
Fluxul de știri
0