Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cei care vor purta panglica "Sf. Gheorghe" de 9 mai nu vor fi sancționați, susține Grosu

© Sputnik / Mihai CarausDepuneri de flori la Complexul Memorial "Eternitate"
Depuneri de flori la Complexul Memorial Eternitate - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Președintele Parlamentului susține că în acest an cetățenii care vor purta panglica "Sfântul Gheorghe" de 9 mai nu vor fi sancționați.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. În acest an, cetățenii care vor purta panglica "Sfântul Gheorghe" de 9 mai nu vor fi sancționați. Asta a dat de înțeles președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
"Asta am discutat și cu parlamentarii care au venit și întrebau cum o să umble poliția și o să scoată din piept? Evident că nu o să facă lucrul acesta, evident că nu o să ... Poliția o să se comporte foarte civilizat. Nu din primul an o să obținem rezultat", a spus Grosu.
Amintim că pe 7 aprilie deputații au votat în două lecturi un amendament la Codul contravențional prin care prevede ca panglicile, semnele, literele sau combinațiile acestora, ce sunt folosite în calitate de elemente distinctive ale agresiunii militare ruse în Ucraina, sunt interzise pe teritoriul Republicii Moldova.
Legea votată de majoritatea PAS, care prevede interzicerea panglicii "Sfântului Gheorghe", precum și a altor simboluri, utilizate de participanții la acțiunile militare din Ucraina, introduce amenzi de până la 9000 de lei și muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice, conform documentului, pot lua amenzi de până la 18 mii de lei.
Memorial, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Politică
Pe 9 mai la Chișinău va fi organizat Marșul Victoriei
Fluxul de știri
0