Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Scholz a spus presei germane despre conversația telefonică cu Putin

© AFP 2024 / TOBIAS SCHWARZOlaf Scholz
Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Abonare
Scholz, după o conversație cu Putin, a anunțat despre menținerea poziției Moscovei față de Ucraina
Cancelarul german Olaf Scholz, după o conversație telefonică cu președintele rus Vladimir Putin de vineri, a declarat presei germane că Moscova își menține poziția față de Ucraina.
„Nu”, a spus Scholz, întrebat dacă a observat o schimbare în poziția Moscovei, într-un interviu publicat sâmbătă de portalul t-online, citat de RIA Novosti.
Cancelarul a adăugat că „ar Rusiei ar trebui să-i fie clar că ieșirea din această situație este doar printr-un acord cu Ucraina”.
„La un moment dat, Rusia trebuie să înțeleagă că singura posibilitate reală de ridicare a sancțiunilor este un acord cu Ucraina și aceasta nu poate fi o pace dictată”, a spus cancelarul german.
El a adăugat că aliații occidentali cer retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei. În caz contrar, „se aplică un principiu clar”: Ucraina decide condițiile de pace, „nu putem negocia în numele lor”, a spus Scholz.
Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Rusia
Şeful Pentagonului, în dialog cu ministrul rus al Apărării
Ministerul rus de Externe a declarat anterior că „Solicitările Rusiei sunt extrem de simple și de înțeles, ele decurg din scopul și obiectivele operațiunii militare speciale”.
Ministerul de Externe și-a exprimat speranța că „Kievul va ajunge totuși să conștientizeze inevitabilitatea unei soluții pașnice la problema demilitarizării și denazificării Ucrainei, transformarea acesteia într-un stat neutru în beneficiul” său și al întregii Europe.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că scopul operațiunii speciale a Rusiei de demilitarizare a Ucrainei nu este de a împărți Ucraina în părți, ci de a oferi garanții pentru propria sa securitate.
Fluxul de știri
0