Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Scholz a spus presei germane despre conversația telefonică cu Putin

© AFP 2022 / TOBIAS SCHWARZOlaf Scholz
Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Scholz, după o conversație cu Putin, a anunțat despre menținerea poziției Moscovei față de Ucraina
Cancelarul german Olaf Scholz, după o conversație telefonică cu președintele rus Vladimir Putin de vineri, a declarat presei germane că Moscova își menține poziția față de Ucraina.
„Nu”, a spus Scholz, întrebat dacă a observat o schimbare în poziția Moscovei, într-un interviu publicat sâmbătă de portalul t-online, citat de RIA Novosti.
Cancelarul a adăugat că „ar Rusiei ar trebui să-i fie clar că ieșirea din această situație este doar printr-un acord cu Ucraina”.
„La un moment dat, Rusia trebuie să înțeleagă că singura posibilitate reală de ridicare a sancțiunilor este un acord cu Ucraina și aceasta nu poate fi o pace dictată”, a spus cancelarul german.
El a adăugat că aliații occidentali cer retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei. În caz contrar, „se aplică un principiu clar”: Ucraina decide condițiile de pace, „nu putem negocia în numele lor”, a spus Scholz.
Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Rusia
Şeful Pentagonului, în dialog cu ministrul rus al Apărării
Ministerul rus de Externe a declarat anterior că „Solicitările Rusiei sunt extrem de simple și de înțeles, ele decurg din scopul și obiectivele operațiunii militare speciale”.
Ministerul de Externe și-a exprimat speranța că „Kievul va ajunge totuși să conștientizeze inevitabilitatea unei soluții pașnice la problema demilitarizării și denazificării Ucrainei, transformarea acesteia într-un stat neutru în beneficiul” său și al întregii Europe.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că scopul operațiunii speciale a Rusiei de demilitarizare a Ucrainei nu este de a împărți Ucraina în părți, ci de a oferi garanții pentru propria sa securitate.
Fluxul de știri
0